sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Bluebiit aktiivisuusranneke

Olen jo kauan haaveillut aktiivisuusrannekkeesta, mutta koskaan en ole yhtään omistanut enkä edes tiedä mitään niiden toiminnasta. Siksipä päätin seikkailla Torin sivuilla ja katsoa ensin, olisiko siellä jotain näin vasta-alkajalle. Sieltä löytyikin sitä sun tätä, mutta googletellessani merkkejä huomasin, ettei minulta suurimman osan käyttö onnistu. Olisi pitänyt olla iPad ja milloin mitäkin eri uusinta uutta sovellusta, joita oma alkukantainen älypuhelimeni ei tue. Silmiini osui lopulta ilmoitus käyttämättömästä Bluebiitin aktiivisuusrannekkeesta - pikainen googlaus, myyjään yhteys ja pian ranneke löysikin tiensä perille suurkaupungista savolaiselle maaseudulle.

Tarkemmat tuotetiedot Bluebiit BlueActive rannekkeesta löydät tästä linkistä.
kuva © bluebiit

Ennen käyttöönottoa rannekkeesta irroitetaan helposti lähtevä "älykeskus", jossa on usb-portti. Usb-laturin avulla se laitetaan tietokoneelle lataukseen - ohjeiden mukaan pari tuntia riittää kolmen päivän akun kestoon. Latauksen jälkeen älykeskus laitetaan takaisin rannekkeeseen paikoilleen, jonka jälkeen alkaa omien tietojen ja muiden asetusten syöttö. Rannekkeessa on merkintä, kummin päin älykeskus tulee. Näin välttää usb-portin kastumisen ja muutenkin edesauttaa rannekkeen kestävyydessä. Itse ranneke on helppo laittaa käteen ja pituusvaihtoehtoja on paljon ja kiinnitykset tarpeeksi tiheään. Ja mikä parasta - tätä ei tarvitse leikata sopivan mittaiseksi pahimmillaan kohtalokkain seurauksin. Kumimainen ranneke ei kiristä, hiosta, purista tai ahdista, kuten minulla tuppaa lähes kaikki ranteessa oleva aina tekemään. Tätä en aina edes huomaa tai muista olevan ranteessani !

Aluksi en meinannut osata käyttää BlueActiven hipaisumaista selaustekniikkaa enkä saanut tallennettua tietoja. Kun sitten vähän vahingon kautta ymmärsin toimintatavan, koin sen itseasiassa aika nerokkaaksi tekniikaksi. Nopealla hipaisulla eteenpäin, "pohjaan" hetken painamalla tallennus. Helppoa ja vaivatonta, eikä peloistani huolimatta hipaisunäyttö ota vaatteista tai muista osumista itselleen käskyä. Ihan vähän miinusta annettava kuitenkin siitä, että ehkä joku paluunäppäin olisi voinut olla, mutta toisaalta - kun on saanut omat tietonsa ja perusasetukset tallennettua, pärjää yhden suuntaisella napilla vallan hyvin.


Ominaisuuksia BlueActivessa on juuri tarpeeksi - kello, päivä, askeleet, kalorit, kuljetut kilometrit, vauhti, ajanotto sekä unenlaatu (kolme erilaista hymiötä kertoo laadun) ja toki asetukset. Jokaisen saa helposti hipaisemalla katsottua ja kieltämättä päivän mittaan tulee katsottua varsinkin askeleet. Tavan askelmittarini näytti aikoinaan ihan höpöjä, mutta rannekkeen askelmittari vaikuttaa aika tarkalle. En ole edes osannut arvata, paljonko minulla askeleita tulee päivän aikana. Niinä päivinä, kun en ole tehnyt juuri mitään, niitä on vain 4000-6000. Eli kauas jäädään siitä kymmenestä tuhannesta, jota suositellaan. Toki arkena askeleita tulee sitten 30t molemmin puolin, mutta että noin vähän tulee askellettua vapaa-aikana. Sai kyllä miettimään omaa liikkumista ja nykyään sitä tahkoo sen kymmenen tuhatta askelta kotoilupäivinäkin.

Olen täysin rakastunut rannekkeeseen - tällainen perusranneke saisi olla jokaisella Maija Meikäläisellä ja Maukka Perusjätkällä. Ilman konkreettista näyttöä olisi minunkin askelmäärä jäänyt tietämättä - nyt esimerkiksi juuri askeleisiin voi vaikuttaa jotenkin, kun tietää missä mennään.  Heti sunnuntaina sainkin jo hieman yli 11t askelta ihan vain normiaskareiden parista. Bluebiit BlueActive näyttää kaikki perustarpeet, on kaikin puolin vaivaton ja kestää erinomaisesti vettä. Itselläni akku kestää viitisenkin päivää, vaikka useasti päivässä katsonkin juuri askeleita. Laadultaan siis kaiken kaikkiaan erinomainen ranneke niin kotiin kuin kiireeseenkin. Hinnallakaan ei ole tätä pilattu ja mielestäni se on yksinkertaisen tyylikäskin.

Jos siis olet etsimässä hintansa arvoista aktiivisuusranneketta, Bluebiit BlueActive kannattaa pitää mielessä.

10 kommenttia:

 1. Hauskaa miten erilaisia ihmiset on! Mulle ei tollanen toimis yhtään. Mulle ei toimi mikään systeemi, joka mittaa ja vahtii. Mua vituttaa niin rankasti, jos tavoite ei täyty, että vedän läskiks varmuuden vuoks vielä seuraavat kaks vuottakin. :D Se ei siis motivoi mua tekemään asioita, että tavoite täyttyisi, koska en osaa olla tyytyväinen, jos en onnistu täydellisesti. Epäonnistuminen ei myöskään saa mua yrittämään kovemmin, vaan antamaan periksi. Eikä tää koske pelkästään liikuntaa. Tämmösissä pidemmän aikavälin jutuissa tuo on oikeesti huono juttu, koska sinne väliin mahtuu niitä huonoja päiviä eikä kaikki ole edes itsestä kiinni, vaikka paljon onkin. Hienoo kuitenkin, että sä oot tyytyväinen rannekkeeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta puhuen minuakin motivoi aina hetken aikaa, mutta itselläni joku kyttääjä siinä on se kaikista paras silloinkin, joten hauskaa miten erilaisia todella ollaan :D

   Epäonnistumisesta koen taas samat jutut kuin sinä - oon miettinytkin usein, että mikä helvetti mua edes motivoisi oikeasti. Sillä tapaa, että se täyskäännös tulisi kertalaakista tai auttaisi pitämään sitä täysin yllä. Tupakanpoltossakin olen miettinyt samaa - jos ei edes isän tupakasta johtuva syöpä tai omat keltaiset hampaat ole saanut lopettamaan, niin mikä ihme sitten? Siinäpä olisi juttua kyllä kerrakseen. Motivaatiosta siis, taikka sen puutteesta.

   Poista
 2. Mun mielestä toi kuullostaa toimivalta perusrannekkeelta, jonka hyvä puoli on se ettei tarvi mitään puhelinsovelluksia toimiakseen. Täytyypä käydä tutustumassa tuotteeseen. Löytyy muuten www.bluebiit.com terveisin Tinttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tinttu!

   Juuri tuo "puhelittomuus" oli minullakin avainsanana. Oma älynpuhelin on sen verta vanha jo nykyisellä mittapuulla, että siihen ei ensinnäkään saa mitään (liian vanha käyttöjärjestelmä kuulema, en itse ymmärrä mitään) ja toisekseen muistikin onneton :D Juuri perusrannekkeena sellaiselle, joka ei halua puhelinta käyttää osana systeemiä, toi on vallankin erinomainen ratkaisu! En itse ainakaan ole askelmäärissä huomannut fuskua, kilometrit vähän mietityttää, se voi vähän olla sellainen mikä fuskaa, koska askelpituus on kuitenkin kaikilla eri. Toisaalta samantyylisiä lukemia olen saanut joskus SportsTrackeriltä, mutta askelmäärä on se, jota itse tuossa rannekkeessa eniten katson :)

   Poista
 3. Minulla ranneke aukeaa koko ajan. Lukitus jotenkin ongelmallinen ja epäkelpo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi homma, että juuri tärkein asia toimivuuden kannalta ei toimi niin kuin pitäisi! :( Onkohan siinä ne reiät jotenkin liian isot valmiiksi/kulunut tms. vai liekö muuten vaan joku susiversio? Itselläni ei ole kertaakaan auennut, reiät on aika napakat ja saa ihan kunnolla painasta ne tököt siitä läpi. Toki aikanaan varmasti kuluu.

   Poista
  2. Eikös laitteella ollut vuoden takuu? Jos siinä on joku rakennevika niin kannattaa olla yhteydessä bluebiittiin ihan oman edun nimissä :)
   (otin oman bluebiit rannekkeen tänään käyttöön! (^o^) )

   Poista
  3. Juurikin näin!
   Onnea uudelle bluebiittiläiselle, loistava valinta, allekirjoittanutkin yhä on samaa mieltä kuin rannekkeen ostettuanikin ;)

   Poista
 4. Minäkin olen ensikertalainen
  Ja olen käyttänyt nyt 2päivää ranneketta (bluebiitin aktiivisuus ranneketta)
  Olen tyytyväinen tuotteeseen koska saa pidettyä koko ajan silmällä vähän noita askelia ja matkoja
  Kun käyn lenkillä koiran kanssa tai ilman

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! ☺ On hyvä olla perillä siitä, miten monesta askeleesta oma päivä suurinpiirtein koostuu. Jos näyttää, että nyt askeleita on reilusti suositeltavaa vähemmän, tietää lähteä vaikka vielä lenkille. Tai kuten minä, selkeästi jättää auton sinne kaupan kauimpaan parkkiin ja viimeistään nyt vaihtaa ne vähäisetkin hissinkäytöt portaisiin saadakseni lisää askelia.. puhumattakaan siitä, miten kaikkialle liikkuu nykyään kauempaa ☺

   Poista