perjantai 24. helmikuuta 2017

"Että ollaan liian nautinnon ahneita, eikä turhaan niin sanota"

Oli virhe jättää aamupala pois. Kalorit paukkui yli huolella. Lounaan lautanen oli niin täynnä ruokaa kuin pystyi olemaan. Lounaasta sainkin tuhat kaloria ja pelkästään hiilihydraatteja 137! Lisäksi leivoin huvin vuoksi jauheliha-paprikapiirakan, josta sain mukavat turhat hiilarit päälle kun söin niitä muutaman illan mittaan.. En ahminut, en edes kiinnittänyt huomiota syömiseen. Laitoin vain ruokaa lautaselle sen perusmäärän mitä yleensä syön.  Niin täyteen kuin lautasen saa, eli käytännössä kaksi annosta yhdellä lautasella. Tuli kyllä aivan jäätävä morkkis. Mun on näköjään pakko käyttää tuota lasten halkaisijaltaan n. 20cm lautasta, etten vedä täysin läskiksi annoskokoja. Mummoltani perimä 24½cm halkaisijan kokoinen lautanen on auttamatta liian iso. Hyvä syy hankkia kenties uusi astiasto?

Huonojen hiilareiden vuoksi mun vatsa pömpöttää nyt ihan törkeästi. Tästä lähin lupaan syödä aamupalan jossain muodossa aina.. onneksi on tämä lumimyräkkä, niin on saanut kolailla raskasta lunta kolmeen otteeseen pidemmälle matkalle, kun ei enää omalle pihalle mahdu. Luojan kiitos päivän tohinat antaa hieman kaloreita anteeksi. Tähän ällöttävään hiilaripöhöön ja henkiseen morkkikseen tosin ei auta mikään..

Hitoksihan se meni seuraavakin päivä syömisten kohdalta. Tämä tuntuu olevan vakio, että torstai ja perjantai menee ihan perseelleen. Vietän aikaa mökillä jonkun verran, niin siellä saan hommat pelaamaan. Kotona sitten syön herkästi ihan liikaa. Ja taas sama kuin eilen: varsinainen aamupala jäi pois. Lounaan aikana söin kalorit ihan ok, mutta sitten iltapäivästä söin jauhelihapiirakan loput palat. Tässä tapauksessa en osaa sanoa paljonko yksi pala painaa (kooltaan 5cmx5cm), joten laskin sadalla grammalla kun se oli FatSecretiin merkattu annokseksi. Piirakan kalorit siis meni joko reilusti yli ilmoitetun tai sitten ali. Niin tai näin, kuusi iltapäivällä syötyä palaa oli ihan turha juttu ja nyt suoraan sanottuna vituttaa, kun katsoo hiilareitten määrä. Pöhötys sen kuin jatkuu..

No jos jotain positiivista yrittäisi etsiä tästäkin päivästä.. ukko yritti väkisin saada mut mukaan ostamaan kebabbia. En lähtenyt ja kielsin varmaan puoli tuntia, ettei edes tuo minulle ruokaa sieltä. Ei tuonut ei ja tuntui pieneltä voitolta. Ajattelin jo syötyjä kaloreita ja sitä iskender kebabin tuomaa lisää, joten 5000kcal päiväannos ei kiinnostanut yhtään. Eli joku erävoitto, että jos päivä menee läskiksi, en vedä sen varjolla päivää sen takia reilusti läskiksi. Vanha minä olisi tehnyt niin.

Liikunnan tuomaa kalorimenetystä en osannut myöskään laskea kunnolla. Touhusin neljä tuntia täyssiivousta tehden rauhallisesti, siirtelin makkarin mööpelit uusiin paikkoihin. Merkkasin sen nyt niin, että kun siivous kuluttaa tunnissa 247, niin varmaan aika lähellä tuota ollaan jos siihen laskee koiratarhan kolauksen vielä mukaan. Sen lisäksi 10 minuuttia pellon ympäri kävelyä lumihangessa ja illalla 40min reipas lenkki. Siivousta en merkannut kalenteriin, kun en sille löytänyt sopivaa kalorinkulutusta.

Niin tai näin, nettoa tuli ainakin 288kcal. 👎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti